|

Įkraunamo USB atmintinės (flash) sukūrimas

Neretai reikia susikurti įkraunamą usb flash laikmeną (ang. bootable USB drive), nes sugedus kompaktų skaitytuvui arba turint mini pc, kuriuose nebūna tokio įrenginio, reikalingas flašas, iš kurio galėtumėm įrašyti operacinę sistemą.
Tam naudosime nereikalingą usb flash laikmeną, duomenis iš jo reikia persikopijuoti, nes įvykdžius tolimesnius veiksmus visi duomenys usb laikmenoje bus prarasti..

1) Rankinis būdas.
Tuomet Windows aplinkoje (pvz. Windows 7), atidarome CMD (comand prompt) administratoriaus teisėmis, pvz. nueikite start -> all programs -> accessories, iškvieskiti vietinį meniu dešiniu pelės klavišu ant comand promt ir spauskite run as administrator.

Comand prompt lange vykdome šias komandas:
diskpart list disk                    - parodo visus prie kompiuterio prijungtus diskus 
select disk 1                - išrenkame flash diską (hdd įprastai būna 0, toliau visi likę, atpažinti galima pagal disko dydį) 
clean                      - ištrina visą disko turinį 
create partition primary      - sukuria skirsnį 
select partition 1            - išrenka naujai sukurtą skirsnį 
active                      - padaro išrinktą skirsnį aktyviu (kad bios atpažintų kaip boot įrenginį) 
format fs=ntfs quick          - suformatuoja skirsni ntfs failine sistema 
assign letter=X              - priskiria skirsniui raidę (gali būti bet kuri laisva) 
list volume 

Tai įvykdžius nukopijuojame Windows DVD turinį į flash diską.

2. Automatizuotas būdas
Manau šis būdas labiau tinkantis naujokui, nes yra sukurta įvairių programų, kurios atliks viską už jus (Windows įrašys į USB), galite išbandyti, kelios iš jų:

  • WinToFlash
  • UNetbootin
  • Windows 7 USB/DVD Tool arba iš čia, tai MS įrankis, kuris atlieką visą darbą ir yra gerokai paprastesnis naudojimui. Šiuo įrankiu galite į flashiuką įrašinėti tiek Windows 7, tiek ir naujuosius Windows 8. Viskas ką reikia turėti, tai bent 4GB USB atmintinės, bei Windows 7 disko atvaizdo ISO formatu.

Patikriname ar kompiuteris užsikrauna iš naujai sukurto flash disko, žinoma jūsų kompiuterio pagrindinė plokštė turi palaikyti operacinės sistemos krovimą iš usb.

 

Kviečiu įvertinti įrašą!
[Viso: 0 Vidurkis: 0]

Similar Posts

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

35 − 32 =