|

Kaip naršti internetą esant lėtam interneto ryšiui (GPRS)

Mobile-Internet-BrowsingTurbūt nevienam teko išvykti iš namų ir kilo poreikis pasinaudoti internetu ne namuose. Jei esame mieste tai daug kur (priklausomai nuo operatoriaus) veikia 3G ryšys ir problemos kaip ir nėra, bet ką daryti jei esame užmiestyje, poilsiaujame kaime ir reikia interneto. Po ranka dažniausiai yra mobilus telefonas, o jame tikriausiai galėsime pasinaudoti tik lėtu GPRS internetu. Dažnai šiuolaikinis interneto svetainės yra labai apkrautos media ir kitais priedais, dėl kurių atsiuntimo ir lėtėja svetainės naršymas. Kaip sumažinti duomenų srautą ir atsikratyti perteklinės informacijos, kad svetainės užsikrautų greičiau? Apie tai ir bus šis mažas straipsnelis. Kaip naršyti nešiojamajame kompiuteryje pasinaudojus išmaniuoju telefonu, jau rašiau šiame mini straipsnyje.

mozilla-firefox-5Man asmeniškai patinka Mozilla Firefox naršyklė dėl jos lankstumo ir plėtimo galimybių. Todėl toliau išvardinti įskiepiai (priedai, angl. plugins, addons), kurie padės mums sėkmingai naršyti esant lėtam (ir netik) internetui naudojant būtent šią interneto naršyklę. Užduotis – spartesnis GPRS interneto svetainių naršymas ir mažesnis parsiunčiamų duomenų kiekis. Jūsų dėmesiui:

1. Go-Mobile. Šios priedo pagalba galime naršyti interneto svetainę kompiuteriu kaip mobiliuoju telefonu. Jei norima interneto svetainė turi alternatyvią mobiliąją svetainės versiją, dažnai ji būna pritaikyta mobiliesiems įrenginiams (mažesni paveiksliukai, kurie greičiau įsikrauna, mažiau reklamos, paprastesnis informacijos pateikimas).

2. Adblock Plus. Šis priedas padės mums apvalyti svetaines nuo reklamų. Kai naudojamės mobiliuoju interneto, norime kad kuo greičiau įsikrautų svetainė, o dėl gausios reklamos kai kuriuose puslapiuose net neįmanoma naršyti, šios problemos sprendimui ir naudosime šį priedą.

3. Flashblock. Greitesniam svetainių įkrovimui blokuojame flash elementus interneto svetainėse.

4. Image Block. Galime dar labiau paspartinti interneto svetainių įkrovimą, jei atsisakysime paveikslėlių. Žinoma nuo to labai nukenčia vaizdas, bet jei reikia tik tekstinės informacijos, galime bandyti naudoti šį priedą.

5. NoScript. Saugumui pagerinti ir norint kontroliuoti norimų vykdyti javascript elementų interneto svetainėse priedas.

Galite nediegti visų priedų, o naudoti tik tuos kurių manote jums labiau reikia. Tikiuosi šie keli mano pasiūlyti priedai pagerins jūsų interneto svetainių užrovimo laiką ir žinoma sumažins mobiliojo plano parsiųstų duomenų kiekį :).

Sėkmės.

Kviečiu įvertinti įrašą!
[Viso: 0 Vidurkis: 0]

Similar Posts

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

75 − = 69