Varškės apkepas
Mums reikės:
- 400 g pusriebės ar riebios varškės (2 pak.),
- 2 L dydžio kiaušinių arba 3 M kiaušinių,
- 70 – 100 g cukraus (apie 4 šaukštus, pagal skonį),
- 1 stiklinė manų kruopų,
- 1 stiklinė kefyro,
- 50 g tirpinto sviesto,
- žiupsnio druskos,
- šiek tiek sviesto formai ištepti,
- 3-4 v. šaukštų džiūvėsėlių/miltų formai ištepti.
- Manų kruopas užpilame kefyru. Paliekame pusvalandžiui brinkti.
- Nuo kiaušinių baltymų atskiriame trynius. Trynius išsukame su cukrumi ir žiupsneliu druskos.
- Varškę pertrinkite per sietelį, sudėkite kiaušinio trynius, išbrinkintas manų kruopas, pravėsusį sviestą. Viską gerai išmaišome.
- Kiaušinių baltymus išplakame iki standžių putų. Atsargiai įmaišome į tešlą.
- Kepimo formą patepame sviestu, pabarstome džiūvėsėliais. Supilame paruoštą masę.
- Apkepą kepame 180-190 laipsnių karščio orkaitėje apie 40-45 min.
- Iškeptą apkepą paliekame 15 min. pastovėti, jog šiek tiek sutvirtėtų.
- Apkepą galima patiekti su grietine, jogurtu, džemu ar kondensuotu pienu.
Skanaus 🙂