Varškės apkepas

varskes_apkepasMums reikės:

  • 400 g pusriebės ar riebios varškės (2 pak.),
  • 2 L dydžio kiaušinių arba 3 M kiaušinių,
  • 70 – 100 g cukraus (apie 4 šaukštus, pagal skonį),
  • 1 stiklinė manų kruopų,
  • 1 stiklinė kefyro,
  • 50 g tirpinto sviesto,
  • žiupsnio druskos,
  • šiek tiek sviesto formai ištepti,
  • 3-4 v. šaukštų džiūvėsėlių/miltų formai ištepti.
  1. Manų kruopas užpilame kefyru. Paliekame pusvalandžiui brinkti.
  2. Nuo kiaušinių baltymų atskiriame trynius. Trynius išsukame su cukrumi  ir žiupsneliu druskos.
  3. Varškę pertrinkite per sietelį, sudėkite kiaušinio trynius, išbrinkintas manų kruopas, pravėsusį sviestą. Viską gerai išmaišome.
  4. Kiaušinių baltymus išplakame iki standžių putų. Atsargiai įmaišome į tešlą.
  5. Kepimo formą patepame sviestu, pabarstome džiūvėsėliais. Supilame paruoštą masę.
  6. Apkepą kepame 180-190 laipsnių karščio orkaitėje apie 40-45 min.
  7. Iškeptą apkepą paliekame 15 min. pastovėti, jog šiek tiek sutvirtėtų.
  8. Apkepą galima patiekti su grietine, jogurtu, džemu ar kondensuotu pienu.

Skanaus 🙂

Kviečiu įvertinti įrašą!
[Viso: 0 Vidurkis: 0]

Similar Posts

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

31 + = 32